Over Slim Op De A27

  • Onze ambitie

    Met Slim Op De A27 willen we de overlast voor het verkeer tijdens de werkzaamheden beperken.

Wat is Slim op de A27?

Op de A1 en A27 staan ’s ochtends en ’s avonds regelmatig files. Daarom worden de A27 en A1 tussen Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg verbreed. Zo kan het verkeer straks beter doorrijden en worden de regio’s Utrecht en Amersfoort, maar ook de andere regio’s zoals Almere beter bereikbaar. De werkzaamheden worden tussen juli 2017 en december 2018 uitgevoerd.

Om de overlast voor het verkeer en de omgeving tijdens de werkzaamheden te beperken, worden er verschillende maatregelen genomen. Eén daarvan is de inzet van het project Slim op de A27. Dit project verleidt automobilisten die regelmatig tijdens de spitsuren op deze delen van de A27 rijden, dit minder te doen. Bijvoorbeeld door voor of na de spits te vertrekken, thuis te werken of de auto te laten staan en de fiets of het openbaar vervoer te nemen. Automobilisten die voor deelname in aanmerking komen, ontvangen daarvoor een beloning. Slim op de A27 vindt plaats tussen september 2017 en maart 2018. Klik hier voor de spelregels.

Wat doet Slim op de A27?

Slim op de A27 helpt jou als automobilist slim te reizen tijdens de spits. Gedurende de wegwerkzaamheden voor de verbreding van de A27/A1 belonen wij vooraf geselecteerde automobilisten die tussen 4 september 2017 en 23 februari 2018 de spits mijden. We geven je tips en zorgen ervoor dat jij zo vloeiend mogelijk door de spits gaat! Zo bespaar je tijd én verdien je geld.

Wie is de opdrachtgever van dit project?

Spitsmijden A27 wordt uitgevoerd door IJsberg Consultants in opdracht van Rijkswaterstaat en Provincie Flevoland en is onderdeel van het programma Beter Benutten Metropoolregio Amsterdam (MRA). Onder de noemer Beter Benutten nemen partners in de MRA ongeveer 30 maatregelen om voor 2018 de reistijd op de drukste knelpunten in de spits te verbeteren met 10 procent.

Positive Drive

Slim op de A27 werkt samen met Positive Drive. Positive Drive is een tracking app die het juiste gedrag in het verkeer beloont. Door middel van GPS worden verplaatsingen geregistreerd wanneer de deelnemer daar toestemming voor geeft. De deelnemer ontvangt informatie over zijn route, zoals de gemiddelde snelheid, afgelegde afstand en het aantal (s)miles (de punten in Positive Drive) die onderweg zijn verdiend. De (s)miles kun je inzetten om kans te maken op prijzen! Klik hier voor meer informatie over Positive Drive en hoe de app werkt.

Logo Positive Drive